Saunavaunu: Sisäkatto, seinät ja lattia

Sisäkatto, seinät ja lattia

Työmaalle piti saada punainen radio viihdyttämään projektia. Milwaukee M18 JSR on halvin sarjassaan, pätäkkää syytämällä saa sitten Bluetoothia ja WiFiä ym.
Tämä toimii samalla akulla kuin muutkin työkalut, lisäksi laitteen voi kytkeä verkkovirtaan. Kanne alle saa kännykän lataukseen ja kun kytkee AUX-piuhan kiinni, voi kuunnella laitteen kautta vaikka Spotifya.Lattiaan tuli 50 mm Bewi -eriste, joka on erittäin helppo käsitellä ja työstää. Hyvä ohje löytyy Youtubesta FinFoamin nimellä: https://youtu.be/ZgQLnDiKDhw

Levyjen mitoituksessa kannattaa olla tarkkana, että saa levyn riittävän tiukaksi, mutta niin, että vaahtopistoolin kärsä mahtuu väliin.

Liimauksessa suositellaan elastista vaahtoa eikä tässä kohtaa ehkä kannata säästää, vaikka elastinen vaahto onkin hieman kalliimpaa kuin tavallinen.

Pillivaahdon kanssa ei mielestäni kannata leikkiä, sillä halpa vaahtopistooli maksaa parikymppiä ja sen kanssa vaahtopulloa voi käyttää pitkään vaahdon kuivumatta, toisin kuin pillivaahdolla.

Liimasauma on kuivuttuaan uskomattoman pitävä ja koska levy kestää painoa, rakenne on lattiassakin jokseenkin itsekantava.
Uretaanilevyt voi lattian asennuksen jälkeen ruuvata rosteriruuvilla ja isolla korilaatalla lattialautaan kiinni.

Kattoon tuli 70 mm eriste.

Liikkumista helpottamaan asensin terassin lattian Siperian lehtikuusesta. Lehtikuusen käsittelystä en löytänyt yksiselitteistä ohjetta, mutta varastossa oli kiinanpuuöljyä, joten käytin sitä.

Terassin lattia on harvalaudoituksella, eristettä ei siis alle tullut.

Pukuhuoneen lattiian tuli 29x95 mökkilauta, joka oli hieman tuoretta tavaraa ja pontit olivat hyvin ahtaat.
OK -talomme entiseltä asukkaaltta oli jäänyt kasa kuusipaneelia, jonka hyödynsin sisäkattoon.

Paneeli on vaihtelevan väristä ja kirjavaa, sillä kaikki tavara ei ole aivan samaa erää. Kohtalaisen ehjää tavaraa kuitenkin ja sävytysksellä saa paljon aikaan tarvittaessa.

Saunan kattoon jätin aukon hormille, joka on vielä hankinnassa. Ensin pitää ratkaista saunan lattian rakenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti