Saunavaunu: Sisustus

Sisustus

Väliseinien asennus on melko hidasta puuhaa, koska lattiaa ja kattoa ei vielä ole. Helpoimmalla olisi päässyt, jos seinät olisi tehnyt puukoolauksella ja esim. paneloinut.

Lähimmäksi vetoaisaa tulee kuitenkin avoin terassi ja sen vastainen seinä pitää olla lämpöeristetty, joten tehokkain ratkaisu on rakentaa se uretaanielementistä.

Elementti asennetaan samanlaiseen uraan kuin mitä pitkiin seinniin tuli ja yläosa passataan kattotuolin mittaan. Jos olisin ensin asentanut lattian, minulla olisi ollut ongelma ankkuroida elementti lattiaan kiinni.

Terassin seinän liimasin asennusliimalla ulkoseinään kiinni. Myöhemmin vahvistan liitoksen kulmalistalla. Mietin myös vaihtoehtoa sirkkelöidä senästä 50 mm peltisoiro ja liimata uretaanit vastakkain, mutta uskon tämän olevan yhtä pitävä ratkaisu.

Terassiin tulee vielä kaksi avointa ikkunaa, kunhan ensin saan mietittyä niiden asemoinnin ja koon. Tuollaisilla ratkaisuilla voi melko paljon vaikuttaa vaunun ulkobäköön.

Nurkkapellit on tarkoitus asentaa samalla, kun lattiaan eristeet, jotka liimataan paikoilleen pistoolivaahdolla. Näin selviän yhdellä pistoolin puhdistuksella.

Huvassa näkyvä järeä kuormaliina on elementtien ponttien yhteen painamista varten liiman kuivumista ja/tai elementtien paikoilleen ruuvausta odotellessa.

Saunan seinän olisi voinut valmistaa eristämättömästä puupaneelista, mutta olisin siinä tapauksessa joutunut höyrysulun asennukseen, joten tein senkin seinän uretaanielementistä, joka ei kaipaa höyrysulkua.

Saunan ovea varten jätin 7x19 aukon, johon sovitan lasioven karmeineen.

Väliseinän oviratkaisu on vielä avoin, pitänee rakentaa 8x19 kokoinen 50 mm karmilla eristetty ovi

Nyt ajatelleen, kattoa olisi voinut laskea viitisen senttiä alemmas sahaamalla elementistä siivu pois, näin kokonaisrakenne olisi hieman madaltunut. Lasken sisäkattoa siis kahden 20 mm riman verran alemmas.

Saunan seinää pitelee kiinni 25x25 alumiinilista, mutta se ei ole mitenkään kaunis ratkaisu, joten katon ja lattian asennuksen jälkeen korvaan listat taittuvalla muovilistalla.

Tässä vaiheessa on vielä helppo tehdä runkoon esim. jarrujen ja sähköjen asennukset ja huollot. Kun lattia on asennettu, ryömiminen pohjan alla ei ole mitään herkkua.

Saunan lattiaan on suunnitteilla filmivaneri, pukuhuoneeseen on hankittu pontattu mökkilattialauta ja terassin todennäköisesti asennan lehtikuusesta.

PMV Tolvasella oli tarjouksessa 70 mm uretaani levy (SPU) noin 7 euron neliöhintaan. Tämä tulee kattoon ja hieman ohkaisempi 50 mm levy pukuhuoneen ja saunan (harkinnassa) lattiaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti